Waar wij voor staan

Een groen hart hebben… Misschien klinkt dat suf of ouderwets, maar dat zijn we zeker niet. Sterker nog: we hebben een duidelijke visie en missie.

Producten

U kunt bij ons terecht voor een breed totaalpakket van facilitaire producten, non-food producten en lang houdbare foodproducten. Alle inkoop- en distributiezorgen worden daarbij uit handen genomen.

In ons assortiment dragen we - naast grijze producten - ook een groen alternatief aan. Dat is op dit moment helaas nog niet voor alle producten mogelijk. Daarom blijven we zoeken en ontdekken, zodat we voor u de beste groene producten kunnen selecteren. Wij vinden kwaliteit namelijk enorm belangrijk. Natuurlijk verliezen we daarbij de prijs-kwaliteit verhouding niet uit het oog en letten wij erop dat de producten op een ethische en duurzame manier worden gemaakt. Deze factoren komen allemaal terug in onze ISO certificeringen.

Als het om producten gaat, zitten we zeker niet stil. A&P zal namelijk producten ontwikkelen en/of produceren onder eigen label. Met deze mooie stap weten we waar onze producten vandaan komen, welke grondstoffen zijn gebruikt en onder welke omstandigheden de producten zijn gemaakt.

Samenwerkingen

Heel eerlijk, we zijn trots op onze huidige samenwerkingen. Zij passen bij onze visie en missie. Onze partners worden met zorg geselecteerd en beoordeeld op de kwaliteit van hun producten en diensten. We letten tijdens de selectie op duurzaamheid en milieubewustzijn.
Hoe we dat doen? We zoeken partners die werken volgens een (milieu)kwaliteitssysteem, gebaseerd op de internationaal vastgestelde normen zoals geformuleerd in ISO 9001 en ISO 14001. Een goed voorbeeld is onze partner WEPA Nederland. Zij maken CO2-neutrale toiletpapier op basis van honderd procent gerecycled papier en een milieuvriendelijk productieproces. Het papier draagt het FSC-recycled keurmerk en het Europees Ecolabel.

Omdat wij zelf maatschappelijk verantwoord ondernemen, zijn we ook altijd benieuwd naar de duurzame houding van onze partners. Door ketenverantwoordelijkheid kunnen we een goed beeld vormen.
Daarnaast blijven we natuurlijk zoeken naar leveranciers waar ons groene hart harder van gaat kloppen.

Milieu

Ons milieu heeft het zwaar en wordt te veel belast. Daarom willen wij het gebruik van milieubelastend materiaal beperken. Natuurlijk kan dit niet altijd. Als er tóch gebruik wordt gemaakt van milieubelastende materialen dan moeten we dit zo efficiënt mogelijk gebruiken en toepassen binnen alle facetten van ons bedrijf.

Maar hoe pakken wij deze missie aan? Dat doen we op verschillende manieren:

  • Wij hebben onze eigen verantwoordelijkheid als het gaat om ons milieu in de toekomst. En dat erkennen we;
  • We streven naar het gebruik en de in- en verkoop van duurzame producten en diensten;
  • We zien het milieu als beslissende factor bij alle projecten die we doen;
  • We spelen in op milieuontwikkelingen. Deze informatie delen we natuurlijk met onze partners;
  • We betrekken alle stakeholders bij onze missie om een positieve bijdrage te leveren aan het milieu.